2. běh 2018 – sobota 21.7.2018

Do sobotního rána se děti probudily po dobrodružné noci, kdy běhaly noční hru. V lese byl text, který nebyl vidět, musely ho nasvítit speciální baterkou a v hlavě ho přenést do tábora. Všichni byli stateční, každý cestu do lesa zvládnul a v pohodě se vrátil do své postýlky.

Ráno k nám zavítala dlouho očekávaná návštěva, Petr Skála a parta zapálených lidí, kteří k nám jezdí na tábor již dvacet let, aby pro nás připravili napínavý branný program. Nejprve děti běhaly závod v lese, vyzkoušely při něm svoji zdatnost, přesnost, pohotovost. To nám zabralo celé dopoledne, závod byl opravdu náročný a všechny děti ho zvládly a těšily se na oběd – králíka na paprice s knedlíkem.

Odpoledne pak pokračoval program, při kterém se děti dozvěděly, jak funguje policie, co všechno umí, dále základy sebeobrany, také jsme se podívali, jak vypadá policejní zásah. Nakonec jsme měli slavnostní nástup s předáním cen.

Večer bohužel přišel déšť, takže plánovaný koncert proběhl v jídelně, ale hezky jsme si zazpívali a užili si to.

V noci přišel silný přívalový déšť, vedoucí celou noc kopali struhy kolem stanů, aby všechny děti zůstaly v pohodě a v suchu. Ráno se děti v pořádku probudily a pustily se do dalších dobrodružství.

 

https://dojcanova.rajce.idnes.cz/21.7.2018_-_sobota/

Napsat komentář