2. běh 2017 – 20.7.2017

6. den na táboře
Nastal čas na pořádný výlet. ráno jsme vyrazili pěšky směrem k rybníku Dlouhý, tam už na nás čekal autobus, kterým jsme jeli do Ležáků. V Ležákách jsme se seznámili s jejich smutnou historií, podívali jsme se na filmový dokument a prošli se po místech, kde kdysi žili šťastné rodiny se svými dětmi a jejichž životy zničilo rozhodnutí o tom, že osada bude zlikvidována. Děti byly velmi pozorné a bylo znát, že jim povídání o osudech ležáckých obyvatel není lhostejné.
Z Ležáků jsme se autobusem přesunuli do Nasavrk, kde teprve vloni vzniklo keltské opidum. Povídání našeho průvodce bylo zajímavé a moc se nám líbilo, že jsme si mohli vše osahat a hlavně, že ve skanzenu byla spousta zvířátek na mazlení.
Po návratu do tábora jsme si chvíli oddychli, dali jsme si výbornou domácí buchtu od našich kuchařek a šli jsme si zaběhnout do lesa terčový závod. Při nástupu jsme bohužel museli zjišťovat, kdo z dětí měl hloupý nápad a nastříkal ostatním celtu repelentem, bohužel zrovna začalo pršet. Nástup proběhl tedy v jídelně, tam jsem si pak také zahráli Partičku.
Moc děkuji všem rodičům, kteří pochopili, že není vhodné posílat dětem na tábor balíky plné sladkostí. Vaše děti dostávají jídlo pětkrát denně, vaříme z čerstvých surovin. Mají ovoce, zeleninu, jogurty, domácí moučníky, k pití je stále k dispozici čaj, šťáva, voda, ke snídani někdy bílá káva, někdy kakao, někdy mléko navíc. Rozhodně netrpí hlady, a navíc pro ně není dobré, aby se v teplech, které tu máme, nacpávaly sladkostmi, chipsy apod.

Rychlá odpověď

Napsat komentář