15.7.2019 – 3. den na táboře

Úterý 15.7.2019

Dnes se nám umoudřilo počasí a celý den nám dopřálo sluníčko a trochu teplíčka, takže jsme mohli odhodlaně plnit rytířské zkoušky. Dopoledne jsme nejprve dostali za úkol vybojovat si barvu do erbu našeho rytířského řádu. Každá družina vytvořila živý prak a měla za úkol trefit se do barvy, kterou si přeje mít v erbu. Koule do praku jsme ale museli nejprve přinést z lesa. Každá družina byla rozdělena na nosiče, posli a střelce, z nichž každý měl svůj jedinečný úkol. Souboj trval velmi dlouho, ale nakonec jsme si svoje barvy vybojovali. Ve družině jsme se pak dohodli, jak chceme mít svůj erb rozčleněný a naši vedoucí pro nás erby o poledním klidu vybarvili. My jsme si ještě dopoledne ušili měšce, abychom měli kam schovávat své vyhrané rytířské penízky, pokud je zrovna nebudeme mít uložené v bance.

Po poledním klidu jsme bojovali ale dál, tentokrát jsme se snažili v lese vytěžit co největší poklad, který jsme vyměnili za peníze. Za ty jsme pak v aukci dražili zvíře do našeho erbu. Dražba trvala nějakou chvilku, ale zadařilo se. Teď už jsou naše erby kompletní a můžeme bojovat s „čistým“ a úplným štítem.

Večer byla Partička, po ní byla ještě chvilka magie s královnou Radkou, ta nám ukázala, jak umí předvídat, takže jsme šli spát plní napětí.

https://dojcanova.rajce.idnes.cz/14.-15.7.2019_stripky_z_mobilu

https://dojcanova.rajce.idnes.cz/15.7.2019_Pondeli/

Napsat komentář