2. běh 2016 – 20.7.2016

http://dojcanova.rajce.idnes.cz/20.7.2016

Dnešní den přinesl trošku odpočinku a nových poznatků. Dopoledne náš navštívili policisté a společně se zástupci BESIPU nás poučili o prevenci a bezpečnosti v oblasti dopravy. Mohli jsme si ozkoušet brýle, které simulovaly opilost, drogové opojení a únavu. Také jsme nahlédli do policejního auta a vyzkoušeli jsme si některé policejní pomůcky. Policisté nám ukázali, jak se sbírají otisky prstů. V dopravním testu jsme byli téměř všichni úspěšní, takže jsme spolehlivými účastníky silničního provozu. Odpoledne jsme postavili obrovské kartonové hradby. Pak ale přijeli hasiči, ukázali nám, jak se vyprošťuje osoba z hořící budovy, ukázali nám svůj vůz a různé pomůcky. Nejlepší ale bylo, když zapálili obrovské kartonové hradby a ukazovali nám správný postup při hašení. Dost jsme se u toho zapotili, i když jsme nehasili a jenom koukali, takže nám pak přišla vhod super sprcha hasičskou hadicí.
Večer byla srdíčková diskotéka, rychlé písně střídaly ploužáky a každý se těšil na další srdíčko, které dostane od svého tanečníka či tanečnice.
Zítra nás čeká pořádná túra, to bude bezva.. 🙂

Po snídani, což bylo medové máslo s chlebem, jsme uklízeli v chatkách s menšími kontrolami vedoucích, protože měli přijet policisté. Policejní program byl velmi zajímavý. Měli jsme technické téma (zajišťování důkazů). Prohlíželi jsme si policejní auto s výbavou a zkoušeli jsme si neprůstřelné vesty. Používali jsme brýle, které simulují, jak vidí opilý člověk, unavený a zdrogovaný. Potom v jídelně jsme měli bezpečnost na silnicích, vyplňovali jsme malý kvíz. Po policejním programu jsme stavěli věž z kartonu. Po svačině přijeli hasiči, kteří se snažili dostat člověka ze zakouřené místnosti a trochu nám o tom povídali. Po krátké pauze hasiči zapálili naši věž a snažili se ji uhasit. Naštěstí se jim to povedlo. Večer byla srdíčková diskotéka.

Napsat komentář